, , ,

Fadogia Agrestis

1,900ден

Fadogia Agrestis
60 кап.

SUPLEMENTI MK

Тестостеронот е неверојатно важен хормон во човечкото тело. Трагично, сепак, просечното ниво на тестостерон продолжи да опаѓа со години, што има многу врска со нашиот начин на живот. Затоа многу луѓе се повеќе се свртуваат кон традиционалната медицина за да помогнат во овој надолен тренд. Еден од овие лекови е Fadogia Agrestis. GN Laboratories ви ја обезбедува активната состојка на растението во нејзината најчиста форма – затоа што на крајот се бројат само резултатите.

Дел од традиционалната исцелителна уметност долги години
Чист екстракт од Fadogia Agrestis
500 mg активна состојка по капсула
100% вегански
Лесна за дозирна форма на капсула
Највисок квалитет – Произведено во Германија

Fadogia Agrestis MK
12 Луѓе го гледаат овој производ сега!

Fadogia Agrestis
60 кап.

Тестостеронот е неверојатно важен хормон во човечкото тело. Трагично, сепак, просечното ниво на тестостерон продолжи да опаѓа со години, што има многу врска со нашиот начин на живот. Затоа многу луѓе се повеќе се свртуваат кон традиционалната медицина за да помогнат во овој надолен тренд. Еден од овие лекови е Fadogia Agrestis. GN Laboratories ви ја обезбедува активната состојка на растението во нејзината најчиста форма – затоа што на крајот се бројат само резултатите.

Дел од традиционалната исцелителна уметност долги години
Чист екстракт од Fadogia Agrestis
500 mg активна состојка по капсула
100% вегански
Лесна за дозирна форма на капсула
Највисок квалитет – Произведено во Германија

Fadogia Agrestis MK

Fadogia Agrestis е кратка грмушка растение кое потекнува првенствено од Нигерија, но исто така и во западна Африка до Гана и на исток до Судан . Традиционално таму се користи првенствено поради неговите навидум антипиретик својства. Сепак, тоа е исто така се користи како афродизијак билка и за лекување на еректилна дисфункција. Според научните студии, аспектот за промовирање на потенцијата може да дојде од зголемување на тестостеронот што може да го придружува земањето Fadogia Agrestis. Истражувачите дошле до овој заклучок врз основа на серија студии спроведени во Лабораторијата за истражување на лековити растенија во Нигерија. Овие студии ги испитуваа ефектите на растението врз цицачите и открија значително зголемување на нивото на тестостерон.

Зголеменото ниво на тестостерон доаѓа со цела низа потенцијални придобивки. Тој е веројатно најпознатиот андроген хормон и е од суштинско значење за различни процеси во човечкото тело. Тестостеронот има стимулирачки ефект врз фоликулите на косата, што може да доведе до производство на подолга, погуста и повеќе пигментирана коса. Помага и за поддршка на развојот на коските. За време на пубертетот, зголемувањето на концентрацијата на тестостерон е во корелација со зголемен раст на коските. Тоа е затоа што повисоките нивоа на тестостерон доведуваат до зголемено таложење на калциум во коските и стимулација на остеобластите, кои се одговорни за формирање на коските. Меѓу спортистите, особено бодибилдерите, тестостеронот е познат првенствено по неговите анаболни ефекти. Промовира хипертрофија на мускулните влакна и ја стимулира пролиферацијата на сателитски клетки во мускулите. Понатаму, тестостеронот промовира формирање на плурипотентни матични клетки кои можат да формираат сателитски клетки и миобласти и ја инхибира диференцијацијата на адипоцитите. Високите нивоа на тестостерон, исто така, го промовираат формирањето на еритроцити и нивната апсорпција на железо, што може да доведе до зголемување на мускулната маса и нивото на хемоглобин и со тоа да ги зголеми физичките перформанси во спортот . Сепак, влијанието на тестостеронот не запира на физичко ниво, тој исто така има одлучувачки ефект врз психата. Флуктуациите на нивоата на тестостерон кај испитаниците во една студија може, меѓу другото, да доведат до намалување на менталните перформанси и да ја нарушат благосостојбата. Распространета последица на ниските нивоа на тестостерон е намалувањето на либидото, кое исто така е докажано во услови на студија.

Ако ги земете предвид сите овие влијанија на тестостеронот, брзо сфаќате зошто многу активни состојки од традиционалната медицина може научно да се докаже дека имаат директно или индиректно влијание врз нивото на тестостерон. Се вели дека многу лековити растенија ја зголемуваат благосостојбата или помагаат со аспекти кои последователно може да се поврзат со ниските нивоа на тестостерон. Се објавуваат се повеќе студии кои даваат појасна слика за ефектите на различни состојки кои луѓето ги користат илјадници години. Fadogia Agrestis е една од овие активни состојки и GN – Laboratories ви ја носи во најчиста форма. Со само една капсула дневно можете да имате корист од сите ефекти на африканската билка од грмушки. Fadogia Agrestis од GN Laboratories – затоа што на крајот се бројат само резултатите.

Земете 1 до 3 капсули дневно со многу течност. Препорачаната дневна доза не може да се надмине.

Fadogia Agrestis Makedonija

Fadogia Agrestis MK

Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop
Scroll to Top