, ,

HIT EAA Amino Acid Complex

1,400ден

HIT EAA Amino Acid Complex

27 дози

HIT EAA е додаток кој гарантира дека ќе добиете биодостапен извор со врвен квалитет на 9-те есенцијални амино киселини (ЕАА) кои секому му се потребни. Важноста и улогата на EAA не е ограничена на раст и поправка на мускулното ткиво, како што многумина би можеле да претпостават, далеку од тоа. Всушност, тие се од клучно значење за цела низа други процеси како што се невротрансмисијата, навлегувањето на гликоза во клетките за зголемување на нивото на енергија, имунолошката функција, производството на ензими и испораката на кислород преку црвените крвни зрнца. Сето тоа може да влијае на расположението, среќата, благосостојбата и целокупното ниво на енергија.

16 Луѓе го гледаат овој производ сега!

HIT EAA Amino Acid Complex

27 дози

HIT EAA е додаток кој гарантира дека ќе добиете биодостапен извор со врвен квалитет на 9-те есенцијални амино киселини (ЕАА) кои секому му се потребни. Важноста и улогата на EAA не е ограничена на раст и поправка на мускулното ткиво, како што многумина би можеле да претпостават, далеку од тоа. Всушност, тие се од клучно значење за цела низа други процеси како што се невротрансмисијата, навлегувањето на гликоза во клетките за зголемување на нивото на енергија, имунолошката функција, производството на ензими и испораката на кислород преку црвените крвни зрнца. Сето тоа може да влијае на расположението, среќата, благосостојбата и целокупното ниво на енергија.

 

Еден од најголемите предизвици при вежбање и кревање тегови е добивањето на соодветни протеини преку исхраната. За да добиете максимална корист од вашиот протеин, ќе ви треба „целосен“ извор на протеини, што значи дека ќе треба да ги содржи сите EAA. 9-те EAA вклучуваат хистидин, изолеуцин, леуцин, лизин, метионин, фенилаланин, треонин, триптофан и валин.

Влијанието на EAA на низа телесни функции, вклучително и оние на органите, жлездите, тетивите и артериите, исто така играат клучна улога во раната

заздравување и поправка на ткивата, особено мускулите и коските, но и кожата и косата.

Широкиот опсег на придобивките од 9-те EAA значи дека земањето на еден во изолација може да понуди одредена корист, но вистинската вредност доаѓа кога сите 9 се консумираат постојано.

Витамин Б6

Не сите додатоци на EAA се создаваат подеднакво, на крајот на краиштата не е најважно што консумирате, туку она што всушност го апсорбирате! Квалитетот на ЕАА е една работа, а ние ве опфативме и во тој оддел, меѓутоа, на ЕАА и е потребен витамин Б6 како коензим за нивниот метаболизам и апсорпција.

Нашата мисија во DY Nutrition е да обезбедиме покривање на сите области, а не вклучувањето на витамин Б6 со EAA може да значи дека не го користите целосно потенцијалот на вашиот EAA додаток.

Токму поради тоа HIT EAA стана вистински главен производ за секој што сака да ги оптимизира перформансите и да го максимизира закрепнувањето.

Дозирање

Измешајте 1 порција со 250 ml ладна вода. Како додаток на храна консумирајте 1 порција помеѓу оброците и/или пред, за време или после тренингот.

Scroll to Top