ШТО Е ТУРКЕСТЕРОН, КАКО ДЕЛУВА И ДАЛИ НАВИСТИНА МОЖЕ ДА ГО ЗГОЛЕМИ НИВОТО НА ТЕСТОСТЕРОН?

ШТО Е ТУРКЕСТЕРОН, КАКО ДЕЛУВА И ДАЛИ НАВИСТИНА МОЖЕ ДА ГО ЗГОЛЕМИ НИВОТО НА ТЕСТОСТЕРОН?

Што е туркестерон?
Кои се очекуваните придобивки од туркестерон?
Што вели науката за ефектите на туркестеронот?
Како обично се зема и дозира туркестеронот?
Дали туркестеронот има несакани ефекти?
Што треба да се запомни?
Ако сте фитнес ентузијаст кој не може да пропушти ниту еден нов тренд во светот на додатоците во исхраната, сигурно сте слушнале за туркестерон. Интересот за оваа супстанца рапидно расте во Европа. Исто така, туркестеронот е исто така многу популарен во Америка меѓу бодибилдерите и другите спортисти за сила. Можете дури и да слушнете за тоа на еден од најпознатите подкасти – The Joe Rogan Experience. Други познати личности како Џеф Нипард и Др. Свое мислење за темата туркестерон неодамна даде и Лејн Нортон

Туркестеронот е природен додаток кој поддржува здрави нивоа на тестостерон и нивно зголемување, поголем раст на мускулите и подобри спортски перформанси. И сето тоа на природен начин и без непријатни нуспојави како во случајот со анаболни стероиди. Не е ни чудо што толку многу се зборува. Сепак, тоа не значи дека сè што блеска е злато, па затоа одблизу ќе ги разгледаме ефектите на туркестеронот.
Што е туркестерон?
Туркестеронот е растителен стероид кој најчесто се екстрахира од фамилијата на растението сикамори, како што е Ajuga turkestanica. Вториот потекнува од регионот на Централна Азија и расте главно на територијата на Узбекистан. Туркестеронот припаѓа на екдистероидните хормони кои го стимулираат растот на растенијата или инсектите, што ги прави анаболни материи. Екдистеронот е исто така нешто попопуларен меѓу другите негови претставници. Екдистероидните хормони се структурно слични на андрогените и затоа се популарни меѓу спортистите како замена за стероидите и како додатоци во исхраната за подобрување на перформансите и растот на мускулите. А туркестеронот е најефикасен од нив, според досегашните сознанија.

Неговата хемиска структура е всушност слична на човечкиот тестостерон, кој го поврзуваме главно со здравјето на мажите, а исто така и со растот на мускулите. Ова го сврте вниманието на бројни бодибилдери и други спортисти кои сакаат да извлечат максимум од себе на туркестерон. Тоа е затоа што нивото на тестостерон во телото природно опаѓа во текот на нашите животи. Затоа спортистите кои бараат максимална мускулатура често бараат начини да го одржат тестостеронот на оптимално ниво или дополнително да го зголемат, подигајќи ја својата фигура на ново ниво.

Покрај оптималното оптоварување на тренингот, закрепнувањето и чистата, здрава исхрана, овие спортисти пробуваат и природни додатоци кои содржат биоактивни супстанции и стероиди од растително потекло, како што е туркестерон. Згора на тоа, според најновите истражувања, тој е безбеден за вашето здравје и не припаѓа на допинг супстанции, како што е случајот со тестостеронот.

turkesterone-turk-x-makedonija-suplementi-МК
turkesterone-turk-x-makedonija-suplementi-МК
Scroll to Top