SAN Yohimbine HCl

1,500ден

SAN Yohimbine HCl
Спортски производ SAN
Највисока достапна доза на Yohimbine HCL од фармацевтска класа!

Ултра чист јохимбин HCl со висока моќност
Дизајниран да активира термогенеза*
3 mg јохимбин HCl по капсула
60 порции по шише

Yohimbine HCl

Yohimbine HCl, претставен од SAN, е стандардизирана, концентрирана верзија на главниот активен алкалоид кој се наоѓа во билката, Pausinystalia Yohimbe. Не мешајте SAN реален, фармацевтски квалитет Yohimbine HCl, со други, помалку моќни, помалку прочистени или помалку концентрирани форми на овој билен екстракт, кој може да содржи до 1.000 пати помалку активен алкалоид! Немојте да бидете измамени од производи со слични имиња, како што се „екстракт од јохимбе“, „јохимбин“ или „билен јохимбе“; само SAN чист, фармацевтски квалитет Yohimbine HCl нуди 3 mg (највисока достапна доза) од 100% чист, биолошки активен Yohimbine HCl.*

Во својата хербална форма, јохимбе се користи со векови како подобрувач на сексуалните перформанси, стимуланс и афродизијак. Во поново време, помоќната, прочистена и стандардизирана форма на јохимбе (конкретно, јохимбин HCl) се користи во третманот на сексуална дисфункција и покажа моќни својства за согорување на маснотии, особено кога се комбинира со други термогени агенси кои го поттикнуваат метаболизмот. Јохимбин HCl се чини дека е најефикасен кога се користи со поединци кои веќе се прилично слаби.*

Како работи?

Јохимбин HCl е категоризиран како „антагонист на алфа-2 адрено рецепторот“. Алфа-2 рецепторите се наоѓаат првенствено во масните клетки на телото. Кога се активираат алфа-2 рецепторите, мобилизацијата на слободните масни киселини е инхибирана. Со други зборови, ослободувањето на складирани маснотии (во форма на слободни масни киселини) се исклучува, а телото не може лесно да ги искористи резервите на маснотии – затоа загубата на маснотии е ограничена.

Јохимбин HCl делува да го „блокира“ активирањето на алфа-2 рецепторите на масните клетки, овозможувајќи складираните масти во форма на масни киселини да се ослободат и на крајот да се согорат за енергија. Дополнително, бидејќи масните клетки лоцирани во бутовите и задникот на жените имаат тенденција да имаат значително поголем дел од алфа-2 рецептори во споредба со бета рецепторите (другиот тип на адрено рецептори кои се наоѓаат на сите масни клетки), Yohimbine HCl може да биде многу корисен во таргетирањето на складираните масти во овие региони кои тешко се губат. Слично на тоа, Yohimbine HCl може да им помогне на мажите да ги насочат мастите складирани во абдоминалниот регион.*

Типично, масните клетки во овие проблематични области специфични за полот имаат поголема концентрација на алфа рецептори, во споредба со масните клетки во другите области на телото. Со конкретно блокирање на алфа-рецепторите во овие региони, Yohimbine HCl помага да се максимизира губењето на маснотиите особено во овие области. Исто така, се покажа дека јохимбин HCl помага во намалување на апетитот кај одредени поединци, повторно придонесувајќи за целокупниот процес на губење маснотии.*

Како да користам Yohimbine HCl?

Инсулинот може да го инхибира ефектот на Јохимбин врз губењето маснотии, избегнувајте да го земате со храна. Наместо тоа, земете Yohimbine HCl на празен стомак, непосредно пред кардиоваскуларните вежби. Земањето Јохимбин на овој начин ќе ги „таргетира“ тврдоглавите резерви на маснотии во проблематичните области на телото и ќе го поттикне телото да поттикне физичка активност со поголем процент на маснотии складирани во типичните „проблематични области*.

Јохимбин HCl може да има благ стимулативен ефект кај некои луѓе; бидете внимателни кога користите Yohimbine HCl со други стимуланси – Се препорачува Yohimbine HCl да се тетерави со други средства за губење маснотии кои содржат состојки базирани на стимуланси.

Yohimbine HCL Makedonija

Категорија

SAN Yohimbine HCl
Спортски производ SAN
Највисока достапна доза на Yohimbine HCL од фармацевтска класа!

Ултра чист јохимбин HCl со висока моќност
Дизајниран да активира термогенеза*
3 mg јохимбин HCl по капсула
60 порции по шише

Yohimbine HCl

Yohimbine HCl, претставен од SAN, е стандардизирана, концентрирана верзија на главниот активен алкалоид кој се наоѓа во билката, Pausinystalia Yohimbe. Не мешајте SAN реален, фармацевтски квалитет Yohimbine HCl, со други, помалку моќни, помалку прочистени или помалку концентрирани форми на овој билен екстракт, кој може да содржи до 1.000 пати помалку активен алкалоид! Немојте да бидете измамени од производи со слични имиња, како што се „екстракт од јохимбе“, „јохимбин“ или „билен јохимбе“; само SAN чист, фармацевтски квалитет Yohimbine HCl нуди 3 mg (највисока достапна доза) од 100% чист, биолошки активен Yohimbine HCl.*

Во својата хербална форма, јохимбе се користи со векови како подобрувач на сексуалните перформанси, стимуланс и афродизијак. Во поново време, помоќната, прочистена и стандардизирана форма на јохимбе (конкретно, јохимбин HCl) се користи во третманот на сексуална дисфункција и покажа моќни својства за согорување на маснотии, особено кога се комбинира со други термогени агенси кои го поттикнуваат метаболизмот. Јохимбин HCl се чини дека е најефикасен кога се користи со поединци кои веќе се прилично слаби.*

Како работи?

Јохимбин HCl е категоризиран како „антагонист на алфа-2 адрено рецепторот“. Алфа-2 рецепторите се наоѓаат првенствено во масните клетки на телото. Кога се активираат алфа-2 рецепторите, мобилизацијата на слободните масни киселини е инхибирана. Со други зборови, ослободувањето на складирани маснотии (во форма на слободни масни киселини) се исклучува, а телото не може лесно да ги искористи резервите на маснотии – затоа загубата на маснотии е ограничена.

Јохимбин HCl делува да го „блокира“ активирањето на алфа-2 рецепторите на масните клетки, овозможувајќи складираните масти во форма на масни киселини да се ослободат и на крајот да се согорат за енергија. Дополнително, бидејќи масните клетки лоцирани во бутовите и задникот на жените имаат тенденција да имаат значително поголем дел од алфа-2 рецептори во споредба со бета рецепторите (другиот тип на адрено рецептори кои се наоѓаат на сите масни клетки), Yohimbine HCl може да биде многу корисен во таргетирањето на складираните масти во овие региони кои тешко се губат. Слично на тоа, Yohimbine HCl може да им помогне на мажите да ги насочат мастите складирани во абдоминалниот регион.*

Типично, масните клетки во овие проблематични области специфични за полот имаат поголема концентрација на алфа рецептори, во споредба со масните клетки во другите области на телото. Со конкретно блокирање на алфа-рецепторите во овие региони, Yohimbine HCl помага да се максимизира губењето на маснотиите особено во овие области. Исто така, се покажа дека јохимбин HCl помага во намалување на апетитот кај одредени поединци, повторно придонесувајќи за целокупниот процес на губење маснотии.*

Како да користам Yohimbine HCl?

Инсулинот може да го инхибира ефектот на Јохимбин врз губењето маснотии, избегнувајте да го земате со храна. Наместо тоа, земете Yohimbine HCl на празен стомак, непосредно пред кардиоваскуларните вежби. Земањето Јохимбин на овој начин ќе ги „таргетира“ тврдоглавите резерви на маснотии во проблематичните области на телото и ќе го поттикне телото да поттикне физичка активност со поголем процент на маснотии складирани во типичните „проблематични области*.

Јохимбин HCl може да има благ стимулативен ефект кај некои луѓе; бидете внимателни кога користите Yohimbine HCl со други стимуланси – Се препорачува Yohimbine HCl да се тетерави со други средства за губење маснотии кои содржат состојки базирани на стимуланси.

Yohimbine HCL Makedonija

Критики

Нема критики сеуште.

Само најавени корисници кои го купиле овој продукт може да остават коментар.

Scroll to Top