Agmatine + Arginine

1,500ден

Agmatine + Arginine

Помага за подобрување на составот на телото
Го подобрува протокот на крв во мускулите
Поддржува здрав одговор на стрес

Агматинот е мала молекула која телото природно ја создава од амино киселината, аргинин. Агматин е декарбоксилизиран метаболит на аргинин. Поедноставно, Агматин е она во што аргининот го претвора во телото. Агматин стана популарен поради неговата способност да поддржува долготрајни пумпи. Некои ја нарекуваат „вечна пумпа“! Исто така, во некои студии се покажа дека помага во контролата на нивото на кортизол.

Категорија Ознаки: ,

Agmatine + Arginine

Помага за подобрување на составот на телото
Го подобрува протокот на крв во мускулите
Поддржува здрав одговор на стрес

Агматинот е мала молекула која телото природно ја создава од амино киселината, аргинин. Агматин е декарбоксилизиран метаболит на аргинин. Поедноставно, Агматин е она во што аргининот го претвора во телото. Агматин стана популарен поради неговата способност да поддржува долготрајни пумпи. Некои ја нарекуваат „вечна пумпа“! Исто така, во некои студии се покажа дека помага во контролата на нивото на кортизол.

Агматин има двојни функции:

(А) Селективна инхибиција на ензимот што го разградува азотен оксид – резултатот е зголемен (NO) азотен оксид.
(Б) Директна стимулација на NO. Со зголемено НЕ создавате средина за зголемена испорака на хранливи материи, подобрено отстранување на метаболичкиот отпад и што е најважно, зголемени вкупни перформанси.

АЗОТ ОКСИД – васкуларност, волумен на крв, пумпа:

Агматинот го модулира азотен оксид (NO) на различни начини. Стимулира некои видови на азотен оксид синтаза (NOS) додека ги инхибира другите, во овој поглед се смета за „селективен“. Ова е од суштинско значење за правилното функционирање на полиаминските биосинтетички патишта. Постојат 3 форми на NOS, iNOS (индуциран), nNOS (невронски) и eNOS (ендотелијален).
Истражувањата сугерираат дека Агматин е единствен по тоа што го стимулира eNOS додека ги ограничува iNOS и eNOS. Ова е многу важна разлика за оние од нас кои бараат зголемување на васкуларноста, зголемување на протокот на крв и волумен. Меѓу градители на телото, Агматин стана легендарен поради неговата способност да произведува долготрајни пумпи. Некои дури и ја измислиле „Вечната пумпа“.

Подобрување на одговорот на инсулин:

Во некои истражувања се покажа дека агматин помага во подобрување на производството на инсулин што доведува до подобар одговор на инсулин. Ова овозможува позитивни ефекти во постигнувањето на целите на составот на телото. Додека истражувањето сè уште се смета за прелиминарно, може да укаже на подобрен одговор на инсулин; ако е така, тоа би можело да има влијание врз поцврстата фигура.
Докажано е дека агматин делува на ослободувањето на катехоламините (Епинефрин > Норепинефрин > Допамин). Овие се хемиски гласници кои играат голема улога во производството на енергија, губењето на маснотиите и стресот. Постојат добро воспоставени ефекти кои епинефринот може да ги има врз телото, вклучувајќи:

Зголемување на издржливоста
Подобрување на перформансите
Намалување на телесните масти

АГМАТИН СУЛФАТ ДОЗИРАЊЕ:

Поголемиот дел од истражувањата препорачуваат дневна доза на агматин сулфат помеѓу 250 mg и 2,5 грама. Препорачуваме доза од 750 mg околу 30-45 минути пред тренинг.
ALLMAX Agmatine Sulfate доаѓа во високо чист (анализа над 99%) и стабилна форма на прашок што ви овозможува да дозирате многу прецизно и да го додадете на кој било куп што ќе го изберете. Вклучена е многу погодна топка од 1,5 кубика која обезбедува доза од 750 mg.
БЕЗБЕДНОСТ НА АГМАТИН:

Агматин е природна супстанција произведена од различни области на телото. Навистина, се чини дека неколку состојби на болеста се поврзани со ненормално ниски нивоа на Агматин на различни локации во телото.
Истражувањето на возрасни стаорци кои консумирале големи количини на Агматин сулфат во текот на три месеци не покажало негативни ефекти во нивното однесување или во нивните органи. Единствените забележани ефекти беа мало, но значително намалување на телесната тежина и крвниот притисок. Додека клиничките испитувања кај луѓето покажаа дека земањето 3,5 g Агматин сулфат секој ден е безбедно во текот на 21 ден, двајца истражувачи консумирале 2,6 g Агматин сулфат секој ден во текот на пет години и немале никакви несакани ефекти. Така, Агматин сулфатот веројатно е безбеден кога се зема во дози од 2 до 3 g секој ден до пет години или подолго кај здрави индивидуи.

ALLMAX Agmatine Sulfate MK

Критики

Нема критики сеуште.

Само најавени корисници кои го купиле овој продукт може да остават коментар.

Scroll to Top